Veš mašini treba dosta vremena da krene da radi kada se uključi program

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Ako je veš mašina spora pri započinajnju programa znači da se u njoj nalaze određene blokade i smetnje koje bi trebalo ukloniti. Uzrok može biti bilo šta, ali iskusni serviser prvo kreću od filtera i creva. Mnogi ljudi uvek misle i polaze od najsloženijih problema, ali ponekad je uzrok veoma jednostavan, zbg čega ne morate čak ni zvati majstora. Pod broj jedan najlogičniji razlog jeste vrata od veš mašine koja nisu dobro zatvorena. Moguće je da se bravica olabavila i da vrata ne prianjaju na mašinu i ne zatvore se u potpunosti.

Trebalo bi da znate da, iako deluje bezazleno vrata koja nisu dobro zatvorena onemogućvaju veš mašinu da počne ili nastavi sa radom. Takođe, vrata se ne mogu otvoriti dok mašina radi.

Neki programi u veš mašini rade tako što imaju zakasnelo pokretanje veš mašine pa je i to moguće. Ukoliko niste izabrali takav program ili niste upućeni da program tak radi, proverite da li je reč o programatoru ili još uvek niste ispitali rad mašine.

Zapušeni filteri su prvi znak da će veš mašina pokazati neke znake kvarova. U filter se nakupljaju nečistoće i veš mašina ne može da radi ni da pušta a ni da izbacuje vodu dok su filteri zapušeni i zato je to prvi i najjednostavniji korak koji bi trebalo redovno raditi.

Veš mašine imaju propisanu količinu veša koju smete da ubacite u bubanj u toku jednog procesa ranja. Težina se odnosi na veš kada je mokar, što mnogi ne znaju pa preopterete mašinu, zbog čega ona ne može da sed pokrene..Izvadite veš i probajte ponovo da je uklučite. Akon i tada neće pozovite naš servis za sve vrste popravki.