Veš mašina ne pere dobro na 90 stepeni

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Iskusne domaćice znaju da se veš pere na određenoj temperaturi, a da to zavisi od vrste tkanine, da li je veš osetljiv ili ga je potrebno prati na otkuvavanje.

Problem je kada se veš mašina pokvari, odnosno ako ne može da dostigne potrebnu temperaturu vode po zadatom programu, a to znači da se veš ne može dobro oprati i da ne mogu da se ubiju svi mikroorganizmi, tako da možemo da kažemo da je veš čist.

Veš mašina ne daje svoj maksimum ako morate da se odreknete pranja veša na 90 stepeni. Zato je potrebno da pozovete iskusnog električara, da proveri koji je razlog zbog čega veš mašina ne greje na određenoj temperaturi.

Vrlo često, problem nastaje u programatoru, odnosno neprilagođenom program koji zadate za pogrešnu vrstu ili količinu teksta.

Zato je veoma važno da pre nego što uhvatite telefon, da pozovete električara za popravku veš mašine, prvo pogledate uputstvo, koje ste dobili u pakovanju sa veš mašinom. Morate poštovati sve propise koji se tiču pranja određenog veša.

Suviše osetljiv veš se ne pere na 90 stepeni, ako to uradite, dobićete uništene svilene košulje ili džemper koji je manji za deset brojeva i koji se potpun o skupio. Zato je važno i zbog mašine i vas, da dobro poznajete programe koji su vam ponuđeni.

Kada veš mašina ne može da pere na 90 stepeni, to znači da ne može da dostigne određenu temperature, a za postizanje visokih temperature odgovoran je grejač. Moguće je da se na njemu nakupio kamenac, koji se ne može zaobići, pa je potrebno očistiti ga, a u gorem slučaju i zameniti ceo grejač, koji može da se pokvari usled prevelikog kvara.

Dobar električar je uvek najbolje rešenje. Kada se kvar sanira, možete slobodno da pitate električara da vam pojasni sve nedoumice oko rada programa, kako bi sačuvali veš mašinu.