Šta dalje kada vam je stala veš mašina i morali ste da ispraznite vodu kroz filter?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kvarovi na veš mašini nisu toliko retki, kao što se čini. Budući da se ona koristi svakodnevno, verovatnoća je da će doći do određnog kvara ili zastoja. Recimo da ste primetili da je veš mašina stala iz nekog razloga i ne znate koji bi razlog mogao biti, trebalo bi da znate, šta sve dovodi do zastoja u veš mašini.

Ukoliko vam se dogodi da veš mašina stane usred rada, onda sigurno znate da ćete morati svu tu vodu koja se nalazi u mašini da izbacite napolje. 

Mašina može stati zbog prevelike količine veša u bubnju, pa je potrebno rasteretiti bubanj i staviti manju količnu. Ono što je važmo jeste da nikako ne otvarate vrata od veš mašine, sve dok se program u potpunosti ne završi, jer tako rizikujete da se mašina pokvari,a na sve to nećete ni moći da otvorite vrata pre završetka programa i možete trajno oštetiti mehanizam.

Drugi problem može biti u vezi sa programatorom. Ukoliko su određene funkcije pokvarene ili dođe do kvara na electronici.

Hidrostat je čest problem, pa bi tebalo proveriti pritisak vode.

Naravno,sve ovo nećete raditi sami već ćete pozvati profesionalne vodoinstalatere, za popravku veš mašina, koji su zaduženi za efikasno povezivanje veš mašie na odvod, kako bi ceo dovod čiste vode i odvod prljave vode nakon pranja, dobro funkcionisao.

Možete ih pozvati telefonom i opisati svoj problem, već tada oni će imati okvirnu sliku kvara, pa će moći da izađu na teren i reše ga u optimalnom roku.

Ne preporučuje se da vodu vadite sami, jer možete oštetiti neki deo u mašini, pa je najbolje zavrnuti glavni odvod, iskljuliti veš mašinu i sačekati da masjtor dođe kod vas. Tako ne rizikujete trajna oštećenja ali ni polavu u kupatilu, koja bi mogla da nastane ako pokušate sami da rešite kvar.