Veš mašina se sama pali i gasi

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Funkcije na veš mašini služe kako bi ona ispravno radila. Za to je zadužen programator, koji upravlja svim funkcijama u veš mašini, od paljlenja, do okretanja bubnja, podešavanja temperature, pa sve do gašenja.


Svakako, veš mašina ne bi smela da se sama pali i gasi, jer to može da dovede do ozbiljnih kvarova, čak i pregorevanja veš mašine i požara.


Paljenje mašine, kada niste stisnuli dugme za pokretanje programa, može biti veoma opasno, ako u mašini nemate prašak za veš, a ni veš. Svakako ne želite da se mašina sama upali i da radi u momentima kada niste kod kuće, jer se tako osećate nebezbedno i nesigurno. Svakako krivac može biti neispravan programator, koji može da pobrka funkcije ili da ih ponavlja pa to može i uništiti vaš veš. kada programator ne radi dobro, on može podesiti pogrešnu temperaturu, što može zagrejati veš mašinu i uništiti veš, koji može da se skupi ili iskida, jer se pere na pogrešno podešenoj temperaturi.


Iako je veš mašina nameštena tako da se vrata ne mogu otvoriti, dok mašina radi, čak i ova funkcija se može poremetiti. Sigurno ne želite da se vrata otvore, dok je voda u bubnju i dok se veš okreće. Zato ovaj problem shvatite ozbiljno. Problem sa gašenjem veš mašine je takođe veliki, zato što može dovesti do toga da se veš ne opere i ne iscedi do kraja, što dugoročno pravi ozbiljan problem na veš mašini.


U najhitnijem slučaju pozovite električara, koji će pregledati programator i utvrditi zašto dolazi do toga da se mašina sama pali i gasi. Kada se programator popravi, ako je on uzrokovao ovaj problem, onda bi trebalo da mašina normalno nastavi sa radom. Ako se mašina i dalje sama pali i gasi, potrebno je pronači pravi uzrok i otkloniti ga.