Šta ako je zagušen odvod veš mašine?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kada se radi o kućnim aparatima, veš mašina je jedan od najkorisnijih i  uređaj koji se najviše koristi u domaćinstvu. Međutim, kao i sa svim drugim uređajima, veš mašina se takođe može pokvariti i izazvati vam probleme. Jedan od najčešćih problema koji se može dogoditi sa veš mašinom je zapušen odvod, što može uzrokovati probleme s pražnjenjem vode i curenjem vode iz mašine.

Ako se suočite s ovim problemom, važno je pravilno rešavanje kako bi se sprečile daljje posledice. Prvo i najvažnije, isključite veš mašinu iz struje i isključite dovod vode kako biste izbegli bilo kakve ozlede ili dodatne probleme.

Nakon toga obavezno pozovite naš vodoinstalaterski servis, koji će preduzeti sledeće korake i proveriti filter i odvodnu cev. Filter se obično nalazi u donjem delu prednje strane veš mašine, a odvodna cev se nalazi nazadnjoj strani mašine. Oba dela se mogu zapušiti od prljavštinr, vlasi kose i od drugih stranih predmeta , što uzrokuje zagušen odvod veš mašine.

Nakon što je vodoinstalater pronašao  problematičan deo, prvo  će ga očistiti. Potrebno je da ukloni filter ili odvodnu cev, a zatim da ih očisti bilo kojom prikladnom metodom, na primer, pomoću usisivača ili posebnim alatom za čišćenje.

Nakon što je  uklonio sve strane predmete i prljavštinu, potrebno je da vrati filter ili odvodnu cev na svoje mjesto i zategne ga.
Kada je sve završeno, vodoinstalater će proveriti da li veš mašina normalno radi  ali voda teče bez problema.

Uvek nas možete pozvati za sve vrste vodoinstalaterskih problema. Radimo svakog dana od 00-24h.