Šta ako krči pumpa na veš mašini?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Veš mašina nam je postala toliko dragocena, a to posebno primećujemo onda kada ne možemo da je koristimo, kada nema vode ili kad se pokvari. Jedan od delova koji se najčešće kvari je pumpa, najčešći razlog je da ona ne izbacuje vodu. Ukoliko ona krči, moguće je da se neki deo zaglavio u pumpi i da zato neće da ispušta prljavu vodu nakon pranja.

Kada mašina ne izbacuje vodu, sva prlljavština ostaje na vešu i zato je pranje u toj situaciji uzaludno. Potrebno je pozvati električara koji će proveriti da li je crevo zapušeno i da li ispušta vodu ili je došlo do greške u programatoru, koji pokreće pumpu. Pumpa koja krči, usled zagušenja je vrlo iritantna i može vam pokvariti odmor. Zato pozovite ovlašćenog električara, koji će pregledati veš mašinu i utvrditi kvar.

 Svaki električar, kada prijavite problem sa pumpom, kada ona krči i ne izbacuje vodu, prvo će pregledati da li je pumpa zakrčena. Ukoliko jeste, potrebno je da se ona očisti. Takođe, veoma često zapušen filter, ume da napravi problem, pa se i on mora redovno čistiti.

Ukoliko pumpa i dalje krči a nije zapušena, potrebno je proveriti da li je ispravan programator. Programator je zadužen za sve funkcije koje radi veš mašina i zato on može biti uzrok kod većine kvarova. Moguće da je pumpa preopterećena, zbog kvara na funkciji i programatoru, pa je došlo do njenog kvara, čija je posledica krčanje.

Savetujemo da ne gubite vreme i da odmah pozovete električara, koji ipak ima više iskustva i znanja od vas i može vam popraviti veš mašinu za svega par sati. Nakon popravke ponovo možete koristiti veš mašinu, bez straha od većih kvarova. Ipak, preporučuje se da bar jednom godišnje električar pregleda celu mašinu, kako bi utvrdio potencijalne nedostatke i zamenio delove koji mogu izazvati veći kvar.