Kada krene da radi pumpa na veš mašini počne da šiklja voda

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Ukoliko imate situaciju gde pumpa na veš mašini počne da šiklja vodu, to vas može prepasti i uplašiti ali je važno brzo preduzeti odgovarajuće korake kako biste sprečili veće probleme. Svakako da bi voda trebala ostati unutar veš mašine i zbog toga je potrebno da rešite ovaj problem po hitnom postupku.

Prvi i najčešći uzrok ovakvog problema je začepljenje ili oštećenje odvoda unutar mašine. U nekim slučajevima, strane čestice, vlakna ili čak sitni komadići odeće mogu blokirati cevi, uzrokujući curenje vode. Preporučljivo je redovno čistiti filtere i provere odvode kako bi se sprečilo nagomilavanje prljavštine.

Takođe, oštećenje pumpe može dovesti do njenog neispravnog rada. Moguće je da je došlo do oštećenja ventilacionih mehanizama ili delova unutar pumpe, što uzrokuje curenje vode. U takvim slučajevima, stručna intervencija vodoinstalatera može biti neophodna kako bi se popravili ili zamenili oštećeni delovi.

Ponekad, problem može biti i u nivou vode unutar mašine. Ako je nivo vode previsok, to može dovesti do prelivanja i curenja iz pumpe. Proverite da li je nivo vode uvek pravilno podešen u skladu sa specifikacijama proizvođača.
Ukolio ste već naišli na ovaj problem, pozovite našeg vodoinstalatera i našu hitnu službu koja će vam dati savet šta da radite, dok naša ekipa ne stigne na teren.

Isključite veš mašinu i nemojte je koristiti. Naši licencirani majstori će pregledati mašinu i zameniti sve potrebne delove, nakon čega ćete dobiti račun i garanciju.