Šta kada vodokotlić jako slabo puni?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kada vodokotlić preliva to je češći problem i može izazvati velike probleme u kupatilu.

Međutim, kada se jako slabo puni vodom, tu može postojati više uzroka.

Jedan od njih je slabiji pritisak vode u crevima, koji može biti opšti problem, na nivou zgrade i na taj problem ne možete da utičete, dok to ne reši JKP Vodovod i kanalizacije.

Ukoliko samo vi imate slab priisak, to je onda veći problem, jer voda ne može potrebnom jačinom da dospe u vodokotlić, kao biste mogli da puštate vodu.

Ventill i crevo za dotok vode, takođe mogu biti ključni u ovom problemu. Oštećeni i neadekvatno zatvoreni ventil, može napraviti problem, ali i crevo kuda prolazi voda može biti oštećeno. Pravi uzrok odrediće vodoinstalater koji će uraditi intervenciju na vašem vodokotliću.

Svakako da nećete moći da koristite wc dok se vodokotlić ne napuni vodom, jer ga možete oštetiti na taj način i napraviti još veću štetu.

Važno je da ne popravljate vodokotlić na svoju ruku, već da sve prepustite vodoinstalateru. On će ustanoviti koji deo je doveo do ovog problema i uraditi detekciju, nakon toga, ako se vi složite on će vam reći cenu zaaa svoju uslugu i uraditi popravku.

Popravka često uključuje zamenu delova, pa će vodoinstalater zamenii ventil ili crevo, u zavisnosti od toga šta je napravilo problem.

Na kraju sledi provera, a ako vodokotlić normalno pušta vodu, popravka je uspešno završena.