Mašina je povukla vodu i prašak, pa stala sa radom

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Vodoinstalaterima je poznata situacija kada mašina za veš primi vodu i stane, jer to ukazuje na nekoliko problema u vezi sa njom. Dakle, ako pretpostavimo da je veš mašina uzela vodu i da je ta funkcija dobra, sledeća funkcija bi bila pokretanje bubnja. U ovom slučaju ne dolazi do pokretanja bubnja, pa vodoinstalateri pretpostavljaju da je problem u kaišu. Moguće je da je došlo do istezanja kaiša i zbog toga ne može da dođe do okretanja bubnja. Ukoliko je kaiš spao potrebno ga je vratiti na mesto. Vodoinstalater će popraviti kaiš ako se istegao ili je pukao.

Drugi problem može biti u vezi sa kvarom remenice. To ćete prepoznati ako se veš mašina trza pri najmanjem pokretanju i motor nema snage da pokrene mašinu.

Ovaj problem bi trebalo da popravi servis bele tehnike, zato pozovite i zakažite dolazak. Sledeći ali ne i manje verovatan problem koji bi mogao da nastane kada mašina počne sa radom, uzme vodu i stane je popuštanje glavnog šrafa. To ćemo najbolje proveriti kada v rtimo prazan bubanj. Ako se bubanj okreće normalno kada je prazan a kada je napunjen okreće se levo desno, to znači da je popustio glavni šraf i da ga je potrebno zameniti. Preporučujemo da to ostavite vodoinstalaterima i zakažete servis veš mašine.

Nakon popravke, koji god da je uzrok navedenog problema, dobićete račun i garanciju.