Zamena amortizera na veš mašini

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kada bismo sortirali učestalost popravki kvarova na veš mašinama, onda bi zamena amortizera bila relativno česta. Šta su to amortizeri i čemu oni služe? Kao što sama reč kaže, amortizeri služe da amortizuju silu koja deluje u svim pravcima, u ovom slučaju kod veš mašine.

Sila koja se ovde javlja jeste okretanje bubnja, pri normalnom pranju veša, kao i kod pojačanog okretanja bubnja, kada se uključi centrifuga. Ovde može da se dogodi da se veš mašina jako ljulja, pomera sa mesta, da bubanj udara i da je bučan... Sve su ovo znaci da sa amortizerima nešto nije u redu.

Šta su uzroci kvara amortizera? Pre svega, to može da bude fabrički deo koji je lošeg kvaliteta, a drugi razlog je naš nemar. Domaćice neretko imaju običaj da prenatrpavaju veš mašinu, iz želje da što više veša operu u jednom cugu. Međutim, to nikada nije dobra odluka, i zato majstori savetuju da se strogo prate smernice koje upućuju na to koja količina suvog veša je dozvoljena.

Naravno, to zavisi od tipa i modela veš mašine, pa može da bude pet ili sedam kilograma veša, i slično. Uvek je bolje staviti manje, jer sa dosta veša ne postižete ništa, veš neće biti dobro opran ako ga u bubnju ima previše, a takođe opterećujete amortizere i samu gumu, pa će doći do kvarova, čije opravljanje košta, a taj novac je mogao biti sačuvan.

Međutim, ako vam se već dogodilo da se veš mašina pokvarila, onda je jedino rešenje da pozovete majstore. Naše ekipe imaju iskustvo koje je dugo preko dve decenije, i za to vreme, radeći na terenu, videli su sve moguće situacije sa veš mašinama, i popravili bukvalno svaki kvar. 

Znanje, stručnost, ljubaznost, spremnost da se pruže korisni saveti oko korišćenja i održavanja – sve to i još mnogo više možete da očekujete od naših majstora.

Posebno ističemo da cenu saopštavamo tek na licu mesta, zato što nakon telefonskog razgovora, mi ne možemo da znamo šta je tačno u pitanju, dok ne pogledamo uređaj. Ponekad će biti dovoljna samo sanacija nekog dela, a nekada će biti neophodno da se ceo deo menja, što značajno pravi razliku u ceni.

Predlažemo da budete strpljivi i da iskoristite prednosti toga što dolazimo besplatno na vašu adresu, u vreme koje vama odgovara. Za hitne intervencije smo uvek dostupni, tokom vikenda, praznika, van radnog vremena, preko godišnjih odmora, u bilo koje doba dana i noći...