Šta kada lupa bubanj pri centrifugi?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kada bubanj veš mašine lupa pri centrifuge, na to bi trebalo da obratite pažnju. Uzroci mogu biti mnogobrojni, a neki od njih su veoma opasni i mogu trajno oštetiti vašu veš mašinu, ako ne uradite ništa da to promenite.

Neravnomerno raspoređen veš u bubnju, može dovesti do disharmoničnih obrtaja i lupanja veša o bubanj. Zato je uvek korisnije ako imate više sitnijeg veša, umesto da perete jedno ćebe ili patike u veš mašini, jer su ovo gabaritni komadi koji mogu oštetiti bubanj.

Preopterećenje veš mašine takođe može uzrokovati neravnotežu pri centrifugi. Na svakoj veš mašini i u uputstvu stoji tačno broj kilograma veša koji smete ubaciti u veš mašinu. Težina se odnosi na veš u mokrom stanju. Ukolik ne pazite na ovo ograničenje, možete preopteretiti delve veš mašine i bubanj koji se može pokvariti.

Nivelacija veš mašine je takođe ključna i važna, zato pre pustanja veš mašine u rad uradite kvalitetnu nivelaciju i podšavanje veš mašine, kako bi težina bila ravnomerno raspoređena i kako ne bi dolazilo do tzv. šetanja veš mašine po kupatilu. Neka vam u tome pomogne iskusni vodoinstalateri iz našeg servisa.

Veš mašine obično imaju amortizere ili opruge koje apsorbuju vibracije. Proverite da li su amortizeri oštećeni ili istrošeni. Ako jesu, trebalo bi ih zameniti.

Ako nakon preduzetih ovih koraka bubanj i dalje lupa pri centrifugi, to može ukazivati na ozbiljniji problem unutar veš mašine. U takvim slučajevima, preporučuje se da pozovete stručnog servisera koji će pregledati mašinu i utvrditi uzrok problema.