Kombinovana veš mašina neće da suši veš

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kombinovane mašine za sušenje i pranje veša su veoma praktične i zgodne za korišćenje. Ali ako se desi da kombinovana veš mašina može da se koristi za pranje veša ali ne i za sušenje, onda se može koristiti samo kao obična mašina za veš.

Zato je potrebno utvrditi zbog čega opcija za sušenje ne radi i preduzeti sve korake da se to ispravi.

Jedan od razloga zašto kombinovana  veš mašina ne suši veš, jeste pogrešna postavka programatora. Potrebno je proveriti da li su programi postavljeni kako bi trebalo. Drugi razlog zbog čega kombinovana mašina za veš neće da suši veš jeste njeno preopterećenje. Ukoliko opteretite mašinu za veš, veš se neće osušiti.

Začepljeni filteri ili kondenzatori, ne mogu dobro da skupljaju vlagu tokom sušenja, zbog čega veš ostaje mokar.

Još jedan razog može biti u oštećenom senzoru grejača, koji ne može adekvatno osušiti veš.

Kombinovane  veš mašine obično zahtevaju ispravnu ventilaciju kako bi se osigurao protok vazduha  tokom sušenja. Ako je ventilacijski sastav začepljen ili neispravan, to može ograničiti protok vazduha a kao rezultat dobijamo loše sušenje.

Nakon što ste proverili sve moguće uzroke, a kombinovama veš mašina i dalje ne suši pravilno, preporučujemo da kontaktirate električarski servis za popravku koji će pregledati uređaj i dijagnostikovati  specifičan problem.