Šta ako mašina za pranje veša postane previše bučna?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Bučna veš mašina može  biti veoma iritantna i remetiti vaš dnevni i noćni odmor. Zato je važno da procenite koji je razlog buke u vašoj veš mašini, kako biste istu umanjili i kako se  veš mašina ne bi pokvarila.

Postoji niz razloga zbog koga se čuje brujanje, zujanje lupkane u veš mašini. Prvi razlog je loše iznivelisana veš mašina, u kojoj nije jednako raspoređena težina, pa zbog toga dolazi do vibracija.

Nivelacija veš mašine se radi odmah po montaži, odnosno pre prvog puštanja u rad.

Neravan pod i pogrešno nivelisana mašina proizvodićće buku a može vrlo brzo oštetiti i bubanj i druge komponente u mašini.

Oštećeni ležajevi takođe proizvode buku tokom rada veš mašine. Ova buka može biti veoma intenzivna. Oštećeni ležajevi se moraju zameniti, zato obavezno pozovite električare.

Ukoliko je bubanj razglavljen, to takođe može prouzrokovati buku, ali i drugi delovi u veš mašini koji nisu na svom mestu. Amortizeri koji su razglavljeni takođe stvaraju buku. Svakako najbolje je da pozovete električara koji će uraditi tačnu procenu kvarova na veš mašini.

Važno je brzo reagovati  na povećanu buku mašine za veš jer to može ukazivati na potencijalne probleme koji zahtijevaju popravku ili servisiranje. Iz sigurnosnih razloga i kako biste izbegli dodatna oštećenja, najbolje je obratiti se stručnjaku ili ovlašćenom servisu za popravku veš mašine  kako bi pregledali i rešili problem.