Zamena programatora

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Programator drugačije možemo da nazovemo mozgom veš mašine, ili njenim upravljačkim jezgrom. Svaki model veš mašine ima drugačiji programator, i pomoću njega podešavamo šta želimo da mašina radi. Nekada je to samo izbor programa: pranje vunenih stvari, pranje sintetike, iskuvavanje posteljine na 95 stepeni sa predpranjem ili bez, pranje pamuka na 60 stepeni, samo ispiranje, samo rad centrifuge... Broj obrtaja centrifuge takođe možemo da podešavamo, pa to bude 1000, 800, 600, 400, i tako dalje ili možemo sasvim isključiti centrifugu, ako je ne želimo.

Dakle, programator upravlja time šta mašina radi, i predstavlja vezu sa svim ostalim delovima koji se nalaze u njoj, a to su grejač, termostat, pumpa, motor... On prekida i započinje procese rada, kao što su početak, start i kraj, okretanje bubnja, ubacivanje i izbacivanje vode...

Vremenom ćete sami uvideti kako radi vaš programator, iako to za većinu nas deluje kao velika nepoznanica onda kada kupimo novi model veš mašine. Međutim, pošto je veš mašina jedan važan deo svakog domaćinstva i koristimo je svakodnevno, a neke porodice i više puta dnevno, tada će doći do toga da se pojedini delovi istroše.

Konkretno, programator može da počne da preskače neke funkcije ili da ih ne obavlja kako treba. To ćemo veoma lako primetiti. Na primer, može da se dogodi da ne ispira kako treba ili da ne ubacuje dovoljno vode. 

U ovim situacijama, najbolje je da pozovete naše majstore koji će izaći na teren da utvrde tačno o čemu se rade. Kada vidite da mašina ne radi kao što je to bilo u početku, onda vi zaista ne znate o čemu je tačno reč i šta se pokvarilo. Može da bude svašta, i ništa ozbiljno. Zato je tu majstor da pregleda uređaj, uspostavi pravilnu dijagnostiku i da vam saopšti kakav je kvar.

Naše ekipe rade ovaj posao preko dvadeset godina, i za to vreme nije se pojavio nijedan kvar koji oni nisu mogli da reše i otklone. Programator može da se popravi, ali isto tako i da se zameni. Zamena programatora se vrši istim takvim delom, dakle, onim koji potiče od proizvođača i koji poseduje garantni list.

Na ovaj način ćete jedno duže vreme biti mirni, jer znate šta ste ugradili u svoj uređaj. Mašina će početi ponovo da radi besprekorno, zato što je programator nov i zadaje funkcije ostalim delovima pravilno i kako treba. Cene zamene programatora su veoma realne i svakome dostupne, ko želi profesionalnu uslugu.