Prilikom pranja veš mašina lupa

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

 

Prilikom pranja veš mašina može proizvoditi lupanje iz različitih razloga, a rešavanje ovog problema zavisi od uzroka koji ga je izazvao što samim tim povlači i sam proces popravke i dijagnostike. Naši vodoinstalateri se najčešće susreću sa sledećim problemima zbog kojih je potrebno da se radi servis veš mašine.

Često lupanje može biti rezultat neujednačeno raspoređenog veša u bubnju mašine. Velike ili teške stavke veša mogu izazvati neravnotežu i uzrokovati lupanje tokom centrifuge. Preporučujemo da  pravilno rasporedite veš pre pranja, posebno ako perete velike komade poput jorgana ili tepiha.

Oštećen bubanj ili amortizeri takođe mogu uzrokovati neprijatno lupanje prilikom rada mašine. U ovom slučaju, potrebno je kontaktirati naš servis kako bi se pregledala mašina i zamenili eventualno oštećeni delovi.

Nepropisno nivelisana mašina može takođe uzrokovati lupanje. Pobrinite se  da je mašina pravilno postavljena na ravnoj podlozi i iznivelisana i da su svi nivoi pravilno podešeni.

U nekim slučajevima, lupanje može biti rezultat oštećenja poda na kojem je postavljena veš mašina. Proverite da li je pod čvrst i da nema pukotina i neravnina.

Ako se lupanje nastavi i nakon što ste proverili ove osnovne stvari, preporučujemo da pozovete stručnjaka za popravku veš mašine kako bi detaljnije pregledao uređaj i utvrdio uzrok problema. Važno je brzo reagovati kako biste sprečili dodatna oštećenja i produžili životni vek vaše veš mašine.