Šta ako se vodokotlić odvali?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Vodokotlić je jedan od uređaja u kući koji je najviše sklon kvarovima. Pored toga što vas problem sa vodokotlićem mogu nervirati, mogu izazvati i velike troškove u kući.

Curenje vodokotlića je jedna od najdosadnijih pojava, jer vam može poremetiti svakodnevni odmor, ali i značajno povećati troškove vode.

Najčešći kvarovi se dešavaju kada dva glavna dela u vodokoliću zakažu, a to su zvono ili plovak.

Ponekad nije jednostavno da se otkrije pravi uzrok problema, a voda koja curi, malo po malo, namesečnom nivou iscuri sto litara vode, što je značajna količina, koju ćete videti u vidu troška za potrošnju vode.

Popravka vodokotlića obično se zasniva na popravci jednog od ova dva dela, ili oba dela. Svakako bi popravku trebalo prepustiti stručnom vodinstalateru, koji može popraviti bilo koji deo na vodokotliću.

Zbog prečeste upotrebe vodokotlića, dolazi do zamene dihtung gumice, koja više ne drži, već se olabavi i pukne i zato ju je potrebno zameniti. Pre bilo kakve intervencije potrebno je zatvoriti dovod vode i potpuno isprazniti vodokotlić. Zatim će vodoinstalater skinuti masku i odvrnuti maticu.

Takođe će Izvaditi mehanizam iz vodokotlića i očistiti kamenac, skinuti staru dihtung gumicu i staviti novu.

Ponekad će biti potrebna i zamena ventila za vodokotlić, ali i zamena plovka. Plovak je veoma važan deo koji služi za dovod vode i ukoliko je neispravan dolazi do prelivanja vode prego sigurnosne cevi zvona.

U svakom slučaju, najisplativije je da odmah pozovete vodoinstalatera, umesto da čekate da prođu meseci i meseci, dok se vodokotlić potpuno ne pokvari.

Ukoliko čekate mogli biste da dobijete uvećane račune za vodu,a na kraju ćete svakako morati da pozovete vodoinstalatera.

Zapamtite da je važno da se vodokotlić proveri, čak i ako na prvi pogled deluje kao da je sve u redu. Ukoliko u vašem domaćinstvu ima puno članova, postoji veliki rizik od stalnih kvarova na vodokotliću zbog prečeste upotrebe.