Zamena pumpe za vodu

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Kada je reč o pumpama za vodu kod veš mašina, možemo da kažemo da je to jedan od bitnijih delova ovog uređaja. Koja je osnovna funkcija pumpe za vodu?

Naime, ovaj deo uvlači čistu i izvlači utrošenu i prljavu vodu iz veš mašine, i ona odlazi dalje kroz odvod. Bez pumpe bi rad veš mašine bio sasvim nezamisliv.

Što više puta se promeni voda u veš mašini, to znači da će veš da bude bolje opran. Ipak, kao i svaki drugi deo, tako i pumpa može da se pokvari. Jedan od razloga može da bude taj što je pumpa lošijeg kvaliteta, pa usled rada dotraje, i treba joj popravka ili zamena.

Drugi razlog je što je nešto dospelo u pumpu, i to tako što je prethodno prošlo kroz filter, ili pored njega. Filter je bitan deo veš mašine i on ima ulogu da spreči prolazak mehaničkih stvari kao što su dugmad, dlake i mnogo toga što ostane na odeći i upadne u bubanj za pranje. 

Nekada se oštete krilca pumpe za vodu, odnosno, propeleri, baš zbog tih mehaničkih stvari. Kada majstori dođu kod vas, oni će testirati pumpu za vodu, i pokušati da ustanove da li je dovoljno da se ona samo popravi ili mora da se zameni novim, originalnim delom.

Ako se ispostavi da pumpa i dalje ne radi kako treba, i ako ne uvlači i ne izbacuje vodu normalno, onda je svima jasno da se taj deo mora menjati.

Delovi koji se koriste kao zamena, potiču od originalnih proizvođača. Nikada ne bi trebalo upotrebljavati delove koji imaju niske cene, sumnjivo poreklo i bez garancije su. Niko ne želi da u svoju mašinu ugradi bilo šta, samo da bi uštedeo novac. Ovakvo ponašanje, i želja za uštedom, obično vodi ka tome da se na kraju sve plati skuplje, i to zato što dolazite u situaciju da opet radite isti posao – ponovo menjate pumpu za vodu.

Najbolje je u startu pozvati majstore koji će vam zameniti pumpu za vodu, i to novim delom, na koji se dobija garancija, što znači da će vas ovaj deo služiti tokom dužeg niza godina. Cene za ovu uslugu su veoma realne i kao takve, svima su prihvatljive. Pozovite naše ekipe i majstori će doći u bilo koje vreme koje vama odgovara. Radimo i preko vikenda, nakon redovnog radnog vremena, a ako su u pitanju hitne intervencije, tada uspevamo da stignemo na adresu za oko sat vremena od momenta prijave kvara.