Šta kada voda curi iz gornjeg kupatila u donje, a ne znate odakle je curenje?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Curenje vode iz stana iznad vašeg je veoma složen problem, zato što ceo posao sada uključuje dva domaćinstva. Veoma čest slučaj je da voda curi od komšije iznad, a ovaj problem je karakterističan za one koji žive u zgradama.

Dešava se da voda curi, a kada komšija iznad vas zavrne ventil, problem ne bude rešen, već voda i dalje kaplje. Ovde je veliko pitanje da li je problem nastao od komšije iznad ili možda u stanu od komšije koji je dva sprata iznad vas.

Budući da je većina nas nestručna da donosi sama procene i zaključak, naročito što ceo problem može rezultirati svađom sa komšijom, neophodno je pozvati profesinalan vodoinstalaterski tim.

Iskusni vodoinstalateri proceniće, zbog čega dolazi do kapljanja vode. Veliki deo ovog problema može biti u zarđalim ventilima, koje je potrebno zameniti. Ipak, mi ne znamo da li je problem u cevima, da li su one napukle i potrebno je obiti deo plafona i pločica što je veliki posao, koji možda neće doneti do rešenja.

Tu nastaje problem i vlasnika stanova, jer ne možete naterati komšiju da prihvati velike radove, koji zahtevaju veliki trošak. Zato vam je u tom slučaju potreban profesionalan vodoinstalaterski tim. 

Ovaj problem je jedan od najkomplikovanijih, jer zahteva hitno rešavanje kako čak dva stana ne bi bila oštećena, a možda i više njih ako voda nastavi da curi.

Natapanje zidova može napraviti vlagu ali i strujni udar i nikako se ne preporučuje da čekate, već da hitno reagujete i pozovete vodoinstalatere koji će utvrditi tačan uzrok.

Ponekad rešenje nije tako komplikovano, kao što se čini na početku, te često nije potrebna zamena cevi i instalacija, već samo zamena dotrajalih ventila, koji, iako su mali mogu napraviti veliku štetu u domaćinstvu.