Servis klima

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Klima uređaji postali su deo naše svakodnevnice. Mnogo nas koristi klima uređaj i za dodatno zagrevanje u prelaznim periodima, kada nije toliko hladno, a naročito u vreme velikih vrućina, kada bez klima uređaja ne možemo da boravimo u prostoru.

Od velike je važnosti da svoj klima uređaj držimo ispravnim, tokom cele godine. Jer ukoliko ga koristimo, a nismo obavili redovan servis, kao ni mali i veliki servis, rizikujemo svoje zdravlje. U klima uređajima se vremenom nakuplja mnogo prašiine, bakterija i grinja koje kada se rasprše po prostoriji, mogu kontaminirati vazduh a od prozračnog doma, napraviti leglo bakterija. Postajemo sve svesniji opasnosti koja vreba iz vazduha i zato je prozračan i klimatizovan prostor, najvažniji preduslov za zdravu sredinu.

Ukoliko su visoke temperature a mi imamo nespravan klima uređaj u svom domu, ne možemo noću da spavamo, pa se budimo neispavani i umorni, što utiče na našu produktivnost i zdravlje. Zato je osim tehničkih razloga, veoma važno za naše zdravlje da o klima uređajima mislimo na vreme.

Kada govorimo o servisu, možemo da kažemo da postoji redovan servis klima uređaja, mali i veliki servis.

 

Šta je mali a šta veliki servis klima uređaja?

Mali servis je dodatni servis u vidu dodatnih usluga pored najvažnijeg godišnjeg redovnog servisa. Redovan servis se mora raditi jednom godišnje najbolje pre leta, ali i pre zime, ukoliko često koristite klima uređaj za dogrevanje prostorije.

Veoma je veliki broj požara u objektima, koji su izazvani neipravnim klima uređjima i zato je važno da o servisu mislite na vreme.

Mali servis klima uređaja podrazumeva nz dodatnih usluga koje mogu a ne moraju da se rade redovno. Jedna od usluga koja spada u mali servis je i zamena baterije daljinskog upravljača i podešavanje klima uređaja. Ponekad su nam klima uređaji suviše komplikovani za podešavanje, a često ne znamo ni koje sve opcije postoje. Zato je važno da pitate servisera, sve što vas interesuje.

Merenje napona kompresora i dezinfekcija isparivača, kao i zamena IGL ventila su dodatne usluge u sklopu malog servisa klima uređaja.

 

Dopuna freona na klima uređaju

Ukoliko ste primetili da vaš klima uređaj slabije hladi, verovatno da vam je potrebna dopuna freona na klima uređaju. Pojačana buka pored slabijeg hlađenja je još jedan pokazatelj da vam je potrebna dopuna freona. Dopuna freona je veoma važna i zbog toga, što njen nedostatak može izazvati različite kvarove u klima uređajima. Zato serviseri redovno vrše proveru količine freona, uz pomoć posebnih uređaja koji se zovu manometri

 

Šta je veliki servis klime?

Veliki servis klima uređaja je puno više od redovnog servisa. Podrazumeva da serviser uradi demontažu klime, odnese u servis i tamo rastavi klimu na delove i da uradi totalni reset klime. Svi delovi se rasklope i potapaju u posebna hemijska sredstva.Veliki servis traje dosta duže od redovnog servis i samim tim se radi ređe. Veliki servs uglavnom rade pravna lica ili kada se na klimi pojave specifični kvarovi.

Nakon velikog servisa, serviseri ponovo sklapaju klima uređaj i dovoze ga kod vas.

Serviserima možete postaviti sva pitanja koja vas interesuju, u vezi sa redovnim radom i servisom klima.