Postavljanje stakla na tuš kabinu

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Postavljanje stakla na tuš kabini, može ali i ne mora biti posao vodoinstalatera. Važno je da prilikom montaže tuš kabine odredite da li želite staklo po meri i koji model ili želite celu tuš kabinu da se postavi u vašem kupatilu.

Za montažu tuš kabine potreban vam je jasan plan mesta gde će kada biti postavljena, jer je potrebno povezati je sa odvodom, kako bi sve dobro funkcionisalo.

Kada je samo staklo u pitanju, ono se može praviti prema vašim dimenzijama. Možete izabrati samo stakleni paravan, sa ili bez zidića. Većina vodoinstalatera će vam preporučiti da staklo postavite na ugradni zidić, jer u suprotnom, voda može da prođe ispod male površine poda i stakla.

Kada postoji zidić kao osnova, tada e staklo stabilnije, a sva voda ostaje u kadi.

Svakako morate paziti na glavni slivnik u podu. On može ulaziti u reon gde je kada odnosno pločice kupatila ako je stakleni zid u pitanju.

Ako montirate celu tuš kabinu, tu može doći do propuštaja vode ispod nivoa kabine. Sama montaža stakla nije problem, koliko je važno da se cela kada ili tuš kabina dobro povežu i budu funkcionalni.

U svakom slučaju montažu kade ili staklenog paravana ne planirajte bez vodoinstalatera, kako vam se ne bi desilo da taj deo bude nefunkcionalan.

U svakom slučaju možete konsultovati vodoinstalatera za savet, jer ipak su oni na terenu i znaju koji su problem najčešći u vezi sa kadom ili tuš kabinom.

Ako ste se opredelili za ugradnju staklenog zida, obavezno biraje ono deblje, radi vaše bezbednosti i funkcionalnosti kupatila. 

Komoletnu montažu može davam uradi i vodoinstalater, ali i pojedinac koji se bavi izradom staklenih paravana i tuš kabina, samo je važno da se svi odvodi dobro povežu, kako bi voda cirkulisala na pravi način i kako bi izabrali najbolje rešenje za svoje kupatilo.