Šta kada se od kose začepi odvod tuš kabine?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Svi znamo da je kosa, odnosno dlake koje otpadaju nakon pranja kose, tuširanja ili brijanja, veliki problem.

One često dovode do zagušenja, jer se veoma lako obmotaju oko cevi, a kao takve teško ih je ukloniti, jer se one ne rastvaraju u vodi, a mogu veoma lako da se natalože i da narave nepremostivu prepreku. Situacija je još gora, ukoliko se u dlake upetljaju i ostaci nekih sredstava, ostaci hrane ili slično, pa sve to zajedno može dovesti do velikog zagušenja, koje se može rešiti jedino mašinskim putem.

Jedino rešenje je da nakon kupanja dobro čistite slivnike, kako bi smanjili mogućnost da dlake prođu kroz slivnik i naprave zagušenje u kratkom roku.

Ukoliko ne vodite računa, do zagušenja od dlaka i kose će veoma brzo doći. Opadanje kose je veliki problem za odvode u kupatilu, mada se dešava da ona završi i u sudoperi, tokom pranja sudova. Ukoliko se odvod začepio, imate dve mogućnosti.

Prva je da pokušate sami da očistite odvod i izvadite dlake, putem vakum gume ili prirodnih rastvora, a druga mnogo efikasnija taktika jeste da pozovete vodointalatera, koji će utvrditi da li se radi o lakšem ili zagušenju.

To zavisi od toga, koliko se kose nakupilo. Ukoliko je stvar ozbiljna, biće potrebno mašinsko otpušavanje odvoda. To se radi uz pomoć specijalnih mašina, koje nepogrešivo čiste sve naslage u cevima koje su nastale od nakupljenih dlaka i drugih ostataka. 

Kada se uradi odgušenje, potrebno je više voditi računa, o tome šta dospeva u odvod i redovno čistiti odvode. Zagušenje odvoda od kose je skoro najčešći razlog zagušenja odvoda, drugi je, zagušenje od vlažnih maramica, koje je i dalje često iako su svi čuli da se one ne smeju bacati u wc šolju, ni u druge odvode. Ovo važi i za vate i sva ostala koozmetička sredstva koja se teško rastvaraju u vodi.