Veš mašina završi program a ne izbaci vodu

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Vaša veš mašina završi program, a ne izbacuje vodu kako bi  trebalo?

To može biti znak problema sa odvodnim sistemom ili filterima u mašini. Očigledno je da je odvodna cev koja izbacuje prljavu vodu nakon pranja zapušena ili je došlo do oštećenja ili je filter toliko zapušen, da na vešu često ostaju znaci prljavštine ali i mris vlage. To bi trebalo odmah rešiti, tako što ćete pozvati naše vodoinstalatere da reše problem izbacivanja vode iz veš mašine.

Vodoinstalater će kada dođe na vašu adresu  isključiti veš mašinu iz struje a zatim prvo pogledati da li je filter zapušen. Filter se relativno lako vadi i čsiti. a zatim ga je potrebno vratiti na mesto i pogledati da li je sve u redu sa cevima koje izvlače vodu. Prvo je potrebno proveriti da  odvodna cev nije začepljena ili savijena. Često se problemi sa odvođenjem vode javljaju zbog zapušenih ili savijenih cevi.

Uverite se da je odvodna cev postavljena na odgovarajući način i da nema uspona ili savijanja, jer to može ometati protok vode. 

Ako nakon preduzetih ovih koraka problem i dalje traje i veš mašina ne izbacuje vodu, možda će biti potrebno pozvati profesionalnog servisera da pregleda mašinu i utvrdi uzrok problema. Ovo može biti znak ozbiljnijeg tehničkog problema koji zahteva stručnu popravku.

Nakon popravke je obavezna provera veš mašiine, kako bi vodoinstalater proverio da li će veš mašina izbacivati vodu.