Šta kada spadne bubanj na veš mašini?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika


Ukoliko se desilo da bubanj spadne u/na veš mašini, tako nešto ne biste smeli da ignorišete. Često se dešava da u bubanj stavimo previše veša, čak i više nego što je propisano, a kada se veš pokvasi on dodatno dobija na težini i dolazi do preopterećenja bubnja, koji ne može da izdrži tu težinu, pa spade ili prestaje da se vrti.


Zato je potrebno da odmah pozovete električara koji će namestiti bubanj u prvobitan položaj. Naravno, ne smete koristiti veš mašinu, ukoliko je bubanj spao, jer možete oštetiti i druge delove u mašini i izazvati varnice, tako da veš mašina može da se zapali.


Naravno, ponekad se dešava da bubanj stoji na mestu ali nema snage da se pokrene. Razlog takođe može biti u prevelikoj količini veša. Takođe, uzrok može biti istegnut i oštećen kais veš mašine ili kvar na elektromotoru. Svakako trebalo bi da električar da pogleda veš mašinu i otkrije pravi uzrok, zbog čega bubanj neće da se okreće i zbog čega je spao.


Svakako dobar i iskusan električar može rešiti gotovo svaki problem, ali je pre svega važno da i vi pravilno koristite mašinu i da se zbog vaše greške ne desi kvar na mašini. Pre nego što prvi put uključite mašinu, detaljno pročitajte uputstva i ponašajte se u skladu sa njima. Nemojte otvarati vrata od mašine, pre nego što se program završi i nemojte stavljati preveliku količinu veša u bubanj, ali ni premalu, koja ne može pokrenuti bubanj.


Svakako dobro proučite kakav veš se pere na kakvoj temperaturi i na taj način postupajte. Iako ovlašćeni električari dobro rade svoj posao, ni jedna popravka ni servis neće biti dovoljan, ako mašinu pogrešno koristite i tako joj značajno skraćujete životni vek. Ukoliko niste sigurni, slobodno pitajte električara jer su saveti takođe deo dobre i kvalitetne usluge.