Popravka grejača veš mašine

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Popravka grejača veš mašine je jedna od najčešćih popravki koje se rade na veš mašinama. Glavni razlog za to je što je grejač jedna od najvažnijih delova veš mašine, direktno odgovoran za zagrevanje vode koja je potrebna za određene programe pranja veša. I sami znate da postoje različiti programi pranja na 40, 60 ili 90 stepeni i u tom procesu programator diktira grejaču na koliko stepeni će se zagrejati voda koja je potrebna za taj režim pranja.

Kada grejač prestane sa radom ili lošije radi, nije moguće uključiti program pranja veša na visokoj temperaturii, kao što je iskuvavanje veša i trebalo bi što pre popraviti grejač. Za svaki program rada veš mašine neophodno je da se voda zagreje na određen broj stepeni, a bez grejača to nije moguće. Grejač je zato često sklon kvarovima jer intenzivno radi, a li kada se kamenac nataloži na njemu, on počinje sve češće a se radi i zbog toga je čišćenje kamenca obavezno na svakom uređaju. Ukoliko nikada niste čistili kamenac a grejač vam ne radi budite sigurni da je najverovatnije glavni krivac kamenac.

Što se kamenac više taloži, grejač sve slabije radi i sve više vremena mu je potrebno da zagreje vodu, što dovodi  do kvara. U ekstremnim slučajevima on troši preteranu energiju i može doći do eksplozije veš mašine.

Zato uvek pozovite vodoinstalatera pre nego što se grjač potpuno ne pkvari. napi majstori će pogleati grejač  po potrebi očistii kamenac. Ukoliko je grejač izgubio svoju funkciju moraće da se zameni.