Šta ako se četka za čišćenje šolje otkači i zapuši je?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Sigurno vam se bar jednom desilo da vam nešto upadne u wc šolju, najčešće su to stvari koje koristimo u kupatilu, poput četke, šminke, toalet papira, a dešava se da se četka za brisanje wc šolje odlomi i zaglavi u wc šolji.

Ukoliko primetite da je deo četke otišao duboko u wc šolju i izazvao trenutno zapušenje, ne paničite, sve što je potrebno jeste da ne koristite wc šolju, da ne upstate vodu i da pozovete vodoinstalatera.

Ove situacije su česte pa vodoinstalateri, svakodnevno rešavaju trenutna zagušenja kanalizacije. Oni će uz pomoć profesionalnog ručnog alata izvaditi deo četke i otpušiti wc šolju.

Svakako vodoinstalateri, pregledaju cevi i mogu da očiste cevi i nakupljene naslage ukoliko primete da će one vrlo brzo dovesti do zagušenja.

Ovakve intervencije ne traju dugo, ali je važno da ih prepustite ovlašćenim serviserima, kako ne bi oštetili cevi u kanalizaciji i kako ne bi pogurali deo četke još dublje, što je onda i veći problem.

Važno je da ne pokušavate sa svojm alatom, da rešite problem, jer možete napraviti još više štete i nikako ne puštajte vodu, jer bi voda mogla da se izlije i napravi vam poplavu u kuatilu. Iako ovakva zagušenja deluju jednostavno, one spadaju u red hitnih intervencija, jer ne možete koristiti wc, dok se problem ne sanira.

Pre nego što bilo šta učinite važno je da znate i ono što ne smete da radite. Svaakako se preporučuje da pozovete ovlašćenog vodoinstalatera, jer ukoliko angažujete vodoinstalatera koji nije profesionalac, može vam se desiti da problem postane još veći.

Vodoinstalateri ovakva odgušenja rade sa profesionalnom vodoinstalaterskom sajlom i što je još važnije znaju tehniku, kako da izvade sporni predmet koji se zaglavio, a da ne oštete cevi ili wc šolju.

Uz to možete računati na garanciju na uslugu, što će vam biti korisno za svaki naredni put.