Prelivanje odvoda u kupatilu

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

U slučaju da ste ušli u kupatilo i zatekli poplavu i vodu koja se izliva iz odvoda, najverovatnije se radi o teškom zagušenju kanalizacije.

Verovatno se pitate šta je dovelo do zagušenja, ali kažu da je najveći uzročnik, nakupljene dlake od kose koje dospeju u slivnik, nakon kupanja ili brijanja. Takođe suviše masni ostaci kozmetičkih sredstava i sapuna koji se ne mogu tako brzo rastvoriti pa prave zagušenje.

Svi vodoinstalater se muče s vlažnim maramicama i vatama, koje uvek nekako dospeju u slivnik i wc šolju iako je već poznato da su one najveći neprijatelj odvoda. Ipak i dalje se dešava da odvodi ostanu zapušeni zbog njih. One veoma brzo dovode do zagušenja, jer se ne rastvaraju a mogu napraviti momentalno zagušenje.

Prelivanje odvoda u kupatilu, nije ni malo prjatno, jer se osim vode prelivaju i fekalije i sav sadržaj iz unztrašnjosti cevi. To svakako ne želite u svom domu i zato momentačno pozovite vodoinstalaterski servis koji će uraditi odgušenje, tako da cevi ponovo postanu prohodne.

Pre nego što vodoinstalateri stignu, zatvorite glavni ventil i pokupite vodu koja se izlila po kupatilu. Na pod postavite peskier, koji će upiti vodu, a vodoinstalazeri će na licu mesta ukloniti slivnik i proveriti koliko je zagušenje problematično. U slučaju izlivanja vode najčešće se dešava da je zagušenje jako, te da je potrebno uraditi mašinsko otpušavanje odvoda.

Vodoinstalateri ovakve intervencije rade svakog dana, a ključno je skinuti i isprati sve naslage u cevima, kako ne bi ponovo došlo do zagušenja. Naravno, nakon što vodoinstalazeri završe intervenciju, i vi morate pokazati da se pridržavate pravila.

Nemojte bacati u wc šolju i odvode, previše kozmetičkih sastojaka, sakupite dlake posle kupanja i nikada ne bacajte vlažne maramice i vatu u odvode.

Ukoliko to stalno radite, ponovo će doći do zagušenja za manje ili više vremena, atada ćete opet morati da potrošite novac na vodoinstalatere kako bi uradili odgušenje cevi.