Šta kada je zapušena odvodna cev ispod kade?

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Ukoliko se voda iz kade podiže iznad slivnika i neće da prođe kroz slivnik. To je siguran znak da je došlo do zagušenja odvoda i cevi. Ponekad je to zagušenje lakše, a ponekad teže.

Obično je praćena i neprijatnim mirisima u kupatilu, koji su rezultat naslaga koje su se zalepile u cevima.

Najverovatnije ćete prvo pokušati da slivnik otpušite sami, tako što ćete pronaći različite recepte na internetu koji koriste prirodne sastojke, poput sode bikarbone i soli.

Istina, ovi rastvori mogu ponekad očistiti odvode, tako da se neprijatni mirisi uklone, a ponekad možete i rešiti problem, ali uglavnom nećete uspeti sami da trajno rešite problem zagušenja.

Ono što je ključno jeste da ne smete da zanemarite ovaj problem, jer zagušenje se može proširiti i na druge stanove, ako živite u zgradi, a tada je potrebno uraditi odgušenje cele vertikale.

Zapušena odvodna cev ispod kade svakako će vas ometati na duže staze da kadu koristite na pravi način, zato je najbolje pozvati vodoinstalatera kako bi ustanovili koji tip zagušenja je u pitanju.

Ukoliko je lakše zagušenje, vodoinstalaterima neće biti problem da urade ovu interveniju, pa će odgušenje biti gotovo za svega nekoliko minuta, uz pomoć vodoinstalaterske sajle ili mašine pod pritiskom.

Ukoliko se ispostavi da je zagušenje inetnezivnije, onda će već biti potrebno da se uradi mašinsko odgušenje, uz pomoć adekvatnih mašina. Kako ne bi oštetili cevi i kako bi popravka bila urađena najbrže što može, pozovite stručnog vodoinstlatera, koji će moći da vam da garanciju i račun za svoje usluge.

Takođe, nakon intervencije dobićete pnovo prohodne i čiste cevi, a voda će moći ponovo normalno da prolazi. Dobar vodoinstalater je sve što vam je potrebno, kako biste imali prohodne cevi.

Naravno nakon čišćenja i odgušenja važno je da vodite računa šta upada u slivnik i da izbegavate prekomerno taloženje kozmetičkih sredstava.