Veš mašina neće da uzme prašak

Servis veš mašina logo

Servis veš mašina

069/731 023 Beograd
Ocena 4.85/186
Ovlašćeni i dežurni servis za popravku veš mašina, dostupni 24h dnevno, čak i za vreme praznika

Veš mašinu koristimo svakodnevno i kako bi nam veš bio opran detaljno i kvaalitetno. U veš mašini se dešavaju različiti kvarovi, a jedan od njih je  nemogućnost da veš mašina uzme prašak. Ovaj problem može stvarati grejač, programator ili je zapušeno crevo.

Zapušeno crevo se najčešće događa i rezultat je kamenca koji se nakuplja u veš mašini i ostataka prljavštine u otpadnoj vodi koja odlazi napolje.

U programatoru može doći do greške jer usled kvara on zadaje pogrešnu funkciju odnosno ne daje funkciju veš mašini gde prašak za veš ulazi u bubanj. Kada prašak ne ulazi u bubanj veš neće biti opran, zato je važno da pozovete servisera da proveri koji je uzrok doveo do ovog problema u vašoj veš mašini.

Greška u motoru veš mašine, takođe je jedna od razloga za nepovlačenje praška i omekšivača.

Ipak, ako izuzmemo sve ove faktore, postoji i jedan logičan razlog o kome niko ne vodi računa a to je sama količina praška koja je predviđena da se sipa u veš mašinu, tokom jednog ciklusa pranja.

Često sipamo više praška nego što je potrebno što dovodi do nakupljanja ostatka praška koji se nije razgradio i do naslaga. Ako pregradu ne čistimo redovno, to takođe može uticati na to da se  ona zapuši i da veš mašina ne može da ga povuče za neophodni iklus pranja. Nije potrebno da razmišljate i da nagađate već pozovite naš servis za popravku veš mašina, koji vam je na raspolaganju svakog dana.